Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα για την Πρώιμη Παιδική Ανάπτυξη, διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία & 1η Διεθνής ‘Εκθεση ”Voices of Children”

0
219

Με οδηγό το βιβλίο μας “Ένας Μικρός Κιμωλίστας” την Κυριακή 11/12/2022 στις 16:30 -17:30μ.μ στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (του ΙΜΕ) στην Πειραιώς 254 στον Ταύρο, λάβαμε μέρος στο Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα για την Πρώιμη Παιδική Ανάπτυξη, το οποίο έγινε με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο πως  να προσεγγίζουμε την ιστορία μέσω της ανάγνωσης με τεχνικές που βοηθούν και παρακινούν τους μικρούς αναγνώστες να την ανακαλύψουν, ώστε οι μικροί φίλοι και φίλες να βιώσουν την ανάγνωση μιας ιστορίας ως το κίνητρο για ανάπτυξη κριτικής σκέψης, εμπλουτισμού του λεξιλογίου, βελτίωση μαθησιακής δυσκολίας και αναγνωστικής ευχέρειας σε συνδυασμό με τη ζωγραφική και την χρήση online υλικού για την μετάβαση στον γραπτό λόγο. Στην παρέα μας συμμετείχε η Sofia Mitraki Θεατροπαιδαγωγός / Παιγνιοθεραπεύτρια, υπεύθυνη του Thisisusgr – Τα πάντα για τα παιδιά και τους γονείς Αρωγός μας η εξαίρετη Κιμωλιάτισα υφάντρα Yiota Serifiou Fibra Fibra μας έκανε μια φοβερή παρουσίαση για το “Κιμωλιάτικο σουρτάρι”, τα πολύχρωμα κορδόνια για τους παραδοσιακούς σάκους, τους “ντορβάδες” και απάντησε  σε όλες τις απορίες των συμμετεχόντων για την τέχνη της υφαντικής, με ταυτόχρονη επίδειξη δημιουργίας υφαντού   στον φορητό αργαλειό της.

https://conferencebrightstartfoundation.org/experts/

Το συνέδριο απευθυνόταν σε παιδαγωγούς πρώιμης παιδικής ηλικίας και ειδικούς επιστήμονες υγείας και εκπαίδευσης και περιλάμβανε 3 δυναμικές ενότητες:

(1) για τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά 0-5 ετών

(2) για παιδιά με διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

(3) για φροντιστές παιδιών ηλικίας 0-5 ετών

70+ κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες στην πρώιμη παιδική ηλικία  παρουσίασαν τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της ανάπτυξης & φροντίδας των παιδιών.

H 1η Διεθνής Έκθεση Voices of Children φιλοξενήθηκε παράλληλα με το συνέδριο και περιλάμβανε έργα & μηνύματα παιδιών 3-6 ετών από 13 χώρες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.