Ολοκλήρωση καθαρισμού παραλίας “Μερσινιά”

0
183

Το Σάββατο 16/3/2024, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος κατά σειρά καθαρισμός για το 2023-2024 της παραλίας «Μερσινιάς» με απομάκρυνση σκουπιδιών ενώ είχε προηγηθεί ένας καθαρισμός στις 24/2/2024 από την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» Αμκε, πρεσβευτή του προγράμματος «SeaChange Greek Islands» για 6η συνεχή χρονιά, με την στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. Η παραλία βρίσκεται στη Βορειοδυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στις παραλίες Βρουλίδι και Μακρόπουντα. Είναι απομονωμένη, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση μέσω μονοπατιού παρά μόνο δια θαλάσσης. Η «Μερσινιά» είναι η 4η παραλία που συμπεριλαμβάνεται στα πλαίσια των καθαρισμών του 2023-2024 και ο επόμενος καθαρισμός θα είναι στην παραλία «Βρουλίδι», ενώ έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί στις παραλίες: Βρωμόλιμνο, Γαμπά και Γιωνή. Οι παραλίες αυτές είναι μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά έχουν σκουπίδια που φέρνουν οι δυνατοί βοριάδες και κατά πάσα πιθανότητα έχουν ταξιδέψει σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος. Το σύνολο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν είναι: 132 κιλά ενώ πέρυσι 183.

Επιλέγω να είμαι μέρος της λύσης. Είμαι η αλλαγή. Λέω όχι στα πλαστικά μίας χρήσης. Με τις συντονισμένες δράσεις και την αρμονική συνεργασία μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην διαφύλαξη των καθαρών ακτών μας.

#Seachange #GreekIslands #NoPlastic #Aclcf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.