Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μy Octopus Teacher” στην παραλία Αμμώνι Δευτέρα στις 21:15 μ.μ (2/8)

0
850

    Το Cyclades Preservation Fund (CPF) και το CineDoc ξεκινούν την συνεργασία τους με την Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες»(ΑΜΚΕ) φροντίζοντας για το περιβάλλον με συζητήσεις και κοινές δράσεις. Η Κίμωλος, το πρώτο νησί των Κυκλάδων από τα υπόλοιπα τέσσερα που θα ακολουθήσουν συμμετέχει στο δίκτυο συνεργασίας του CPF & CineDoc με προβολές ταινιών και βραβευμένων περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ έχοντας ως στόχο να εμπνεύσει, να ενδυναμώσει και να προωθήσει κοινές περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο. Μετά το πέρας της προβολής του ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με την Ε. Περιβαλλοντολόγο, Σμαράγδα Ορφανού η οποία θα συντονίσει την συζήτηση που θα αφορά ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα αλλά και όσα προκύψουν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό του CPF & CineDoc που θα ανακοινωθεί σχετικά, με την επιλογή της καλύτερης ιδέας περιβαλλοντικής δράσης και κινητοποίησης στο νησί μας. Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της προβολής θα υπάρξει αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για τους θεατές καθώς και τήρηση των απαραιτήτων αποστάσεων.
   Σας ενημερώνουμε ότι το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το ταχυδρομείο (ΟΤΕ) στις 20:45 για  το Αμμώνι .Επιστροφή από το Αμμώνι στις 23:20 για το Χωριό .

Μy Octopus Teacher
Pippa Ehrlich, James Reed | 90’ | 2020 | Νότια Αφρική, Ολλανδία
Όταν ο σκηνοθέτης Κρεγκ Φόστερ ξεκίνησε μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, ούτε που φανταζόταν τη θερμή σχέση που θα ανέπτυσσε με ένα πλάσμα του βυθού. Χρόνια μετά, διαπιστώνει πως «μπορούμε να έχουμε ουσιαστικούς δεσμούς με τη φύση οπουδήποτε, ακόμα και με ένα φυτό που μεγαλώνει σε ένα διαμέρισμα» – και αυτό χάρη σε ένα χταπόδι που μας εμπνέει να εξερευνήσουμε έναν άγριο ακόμη κόσμο, αλλά και να γίνουμε μέλη μιας οικείας, μεγάλης οικογένειας. Μια κινηματογραφική χειρονομία σεβασμού και ελευθερίας, ένα τρυφερό μάθημα κοσμολογίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.