Ολοκλήρωση καθαρισμού Παραλίας Βρωμόλιμνου

0
224

Την Κυριακή 18/9/2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες» Πρεσβευτή του «SeaChange» Κίμωλος, ο καθαρισμός της παραλίας «Βρωμόλιμνου», στα πλαίσια του προγράμματος «SeaChange Greek Islands» Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. Ξεκινήσαμε τον καθαρισμό της παραλίας «Βρωμόλιμνου» ενώ θα ενημερωθείτε σχετικά για την ημερομηνία του νέου καθαρισμού, τις προσεχείς εβδομάδες. Η παραλία είναι στην Βόρειοανατολική πλευρά του νησιού, 100 μέτρα μακριά από το πιο κοντινό δρόμο.

Θέλουμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι η παραλία αυτή καθαρίστηκε για τέταρτη φορά, ενώ πέρσι η καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω 5 βασικά απορρίμματα:

168 κομμάτια πλαστικού άνω των 2.5 εκ,

159 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2.5 εκ,

119 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι,

107 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού και

105 σακούλες και κομμάτια σακούλας.

Φέτος είχαμε μείωση των σκουπιδιών με :

95 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2.5 εκ,

74 κομμάτια πλαστικών των 2.5 εκ,

55 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού,

52 σακούλες/κομμάτια από σακούλες.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν στον καθαρισμό της παραλίας και στον αγώνα μας για έναν ομορφότερο πλανήτη, ένα πιο υγιές περιβάλλον και καθαρότερες παραλίες στο νησί μας.

#Seachange #GreekIslands #NoPlastic #Aclcf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.