ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΑΚΙΕΣ – ΡΟΥΠΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΟΡΜΟΣ ΣΟΥΦΙ (7)

ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΑΚΙΕΣ – ΡΟΥΠΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΟΡΜΟΣ ΣΟΥΦΙ

 

 

Τοποθέτηση διαδρομής στο χάρτη και υψομετρική παράσταση διαδρομής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μήκος διαδρομής:περίπου 4,7χλμ.

Ώρες πορείας:περίπου 2:00

Βαθμός Δυσκολίας: εύκολο

Υψόμετρο αρχής: 95 μ.

Μέγιστο υψόμετρο:περίπου 200 μ.

Υψόμετρο τέλους:0 μ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διαδρομή ξεκινά από το Χωριό, στρίβει δεξιά και κατηφορικά λίγο μετά από το εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου, ακολουθείτε το πολύ καλά διατηρημένο καλντερίμι που περνάει από καλλιεργημένους ελαιώνες σε αναβαθμίδες και με όμορφες ξερολιθιές και δεν έχει σήμανση. Σε λίγο δεξιά σας βλέπετε ένα πέτρινο γεφύρι εξαιρετικής τεχνικής και εσείς συνεχίζετε στο καλντερίμι το οποίο σε λίγο ενώνεται με χωματόδρομο και με διασταυρώση.

Ξωκκλήσι Αγίου Αθανασίου.Φωτογραφία :Νίκος Ψίλλης
Φωτογραφία: Νίκος Ψίλλης
Παλιό εκκλησάκι Αγίου Αθανασίου.Φωτογραφία: Νίκος Ψίλλης

Στην πρώτη διακλάδωση στρίβετε αριστερά.Ανηφορίζοντας το μονοπάτι συναντάτε δεξιά διασταύρωση ,στην οποία συνεχίζετε ευθεία.Δεξιά οδηγεί στους Αγίους Αποστόλους.

Το μονοπάτι (φιδωτό) συνεχίζει αριστερά πριν το γεφύρι.Ο δρόμος από το γεφύρι οδηγεί στα Πράσα.
Γεφύρι Πάνω Κλήματος.Φωτογραφία :Νίκος Ψίλλης

Διασταύρωση Αγίων Αποστόλων.Συνεχίζετε ευθεία.
Διασταύρωση Αγίων Αποστόλων.Συνεχίζετε ευθεία.
Ι.Ν Αγίων Αποστόλων
Φωτογραφία :Νίκος Ψίλλης
Φωτογραφία: Νίκος Ψίλλης
Διασταύρωση πρός Πέρου,κατηφορίζετε δεξία.

Στα 300 μ. συναντάτε νέα διασταύρωση όπου κατηφορίζετε δεξιά (αριστερά οδηγεί στην περιοχή Πέρου).Στα επόμενα 300 μ. συναντάτε πάλι διασταύρωση η οποία δεξιά οδηγεί στον Άγιο Μηνά, ενώ εσείς συνεχίζετε ευθεία και σε 200 περίπου μέτρα φθάνετε σε κοίτη ποταμού.ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν συνεχίζετε την κοίτη του ποταμού αλλά σε μονοπάτι και στη συνέχεια καλντερίμι στην δεξιά πλευρά της κοίτης.

Κοίτη ποταμού: προσοχή συνεχίζετε σε μονοπάτι δεξιά της κοίτης.

Ανηφορίζετε αυτό το καλντερίμι μέχρι να συναντήσετε διασταύρωση στη θέση Καπαριές όπου συνεχίζετε αριστερά μέχρι να φτάσετε ξανά σε χωματόδρομο στη θέση Ρούπας (δεξιά η διασταύρωση οδηγεί στην εκκλησία Άγιο Φανούριο και Πράσα).

Διασταύρωση Καπαριές :ανηφορίζετε αριστερά πρός Ρούπα,δεξιά οδηγεί στον Άγιο Φανούριο.

Από εκεί, ακολουθείτε δεξιά το φαρδύ χωματόδρομο με τη μεγάλη απότομη κλίση. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει η Παναγιά η Μοναστηριώτισσα.

Μοναστήρια
Ι.Ν Μοναστηριώτισσα (Φωτογραφία Νίκος Ψίλλης).

Κατεβαίνετε στη μεγάλη βορινή και αμμώδη παραλία Μοναστήρια και μπορείτε να κολυμπήσετε ή να συνεχίσετε την πεζοπορία μέχρι το άλλο άκρο της όπου από την άκρη του βράχου θα βρείτε τη σήμανση αριθμός 4 για  το μονοπάτι προς τον όρμο Σούφι.

Μοναστήρια

Μπορείτε να συνεχίσετε ως τα βράχια που υψώνονται στην αριστερή άκρη της ακτής και ακολουθώντας τη σήμανση επάνω στα βράχια θα φτάσετε σε 15’ στον πολύ καλά προφυλαγμένο από όλους τους ανέμους όρμο Σούφι.

Σούφι