Το αξεπέραστο Μπλέ του Αιγαίου αγκαλιάζει το γαλαζοπράσινο της “Αρζαντιέρας” του Παραδείσου των Κυκλάδων, της Κιμώλου!

0
337
Αυτά τα νερά με σαγήνευσαν τέσσερα χρόνια πριν μαζί με τα βιβλία στα θαλασσόξυλα και έγιναν η αιτία να γνωρίσω τους Κιμωλίστες! Κιμωλίστες- Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου το Marinakis Fotis και τη Beba Sardi.
Ξεκίνησα να γράφω κοιτάζοντας τις φωτογραφίες που θεωρούσα photoshop, ε! Ναι, κάπως έτσι σκέφτεσαι όταν δεν έχεις δει το Παράδεισο επι γης! Πιο συγκεκριμένα με ξελόγιασε και εμένα ο Φάρος της Πολυαίγου.
Το Παιδικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει μες τον Αύγουστο 2022, στα ελληνικά και στην συνέχεια στα αγγλικά, γαλλικά και ιαπωνικά, με τον τίτλο “Ένας μικρός Κιμωλίστας” από τις νεοσύστατες εκδόσεις “Weaving Waves Publications” με εικονογράφηση από την εκπληκτική Mateya Arkova, έγινε πραγματικότητα με την συμμετοχή των κατοίκων που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον μέσα από τις διηγήσεις τους στα αμέτρητα δημοσιεύματα που τους έβλεπα κάθε φορά που έψαχνα πληροφορίες. Η εκδήλωση της Αστροπαρατήρησης που έγινε στο νησί με έφερε σε επαφή με ένα αξιόλογο Βορειοελλαδίτη για τον οποίον θα αναφερθώ εκτενέστερα σε μελλοντική ανάρτηση.
Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη προς όλους που με εμπιστεύτηκαν, μου άνοιξαν τις καρδιές τους και μοιράστηκαν μαζί μου σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του νησιού και τις παραδόσεις του, οικογενειακά περιστατικά αστεία και πολύ ενδιαφέροντα συνάμα τα οποία παρουσιάζονται στο βιβλίο μας και αντανακλούν την λάμψη της Αρζαντιέρας!
 
Επέλεξα η μυθοπλασία να συναντήσει μέσα από τα μάτια ενός μικρού Κιμωλίστα τα πρόσωπα που δεν είναι πλέον στη ζωή για να τα συστήσει στους μικρούς και τους μεγάλους αναγνώστες. Οι Κιμωλιάτισσες και οι Κιμωλιάτες που μας ξεναγούν στην Κίμωλο θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση του βιβλίου.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την ευκαιρία αυτή που μου δώσατε να γίνω μια “Κιμωλίστρια” και να γνωρίσω το νησί σας. Να είστε όλοι καλά!
«Κίμωλο, παράδεισό μου,
σ’ έχω πάντα στο μυαλό μου.
Πως νοσταλγώ το πόδι μου
στην Ψάθη να πατήσω
και όπως λέγαν οι παλιοί
την άμμο να φιλήσω.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.