Ολοκλήρωση καθαρισμού παραλίας «Βρωμόλιμνου»

0
210

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο καθαρισμός της 1ης παραλίας για την περίοδο 2023-2024 στο «Βρωμόλιμνο», μια από τις έξι παραλίες που έχουν ενταχθεί στους καθαρισμούς για φέτος. Η συγκεκριμένη παραλία καθαρίστηκε για πέμπτη φορά στα πλαίσια του προγράμματος «SeaChange Greek Islands» Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. Θα ενημερωθείτε σχετικά για την ημερομηνία του νέου καθαρισμού, στην παραλία «Γιωνή» τις προσεχείς ημέρες.

Η καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω 5 βασικά απορρίμματα:

95 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2.5 εκ,

74 κομμάτια πλαστικών των 2.5 εκ,

55 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού,

52 σακούλες/κομμάτια από σακούλες.

Ο αριθμός των σκουπιδιών σε σύγκριση με πέρυσι βρίσκεται στα ίδια επίπεδα:

77 καπάκια μπουκαλιών/δακτύλιοι,

64 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού,

51 σακούλες/κομμάτια από σακούλες,

27 κομμάτια πλαστικών των 2.5 εκ και

27 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2.5 εκ.

Μαζεύτηκαν ξύλα τα οποία θα καούν. Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν στον καθαρισμό της παραλίας και στον αγώνα μας για έναν ομορφότερο πλανήτη, ένα πιο υγιές περιβάλλον και καθαρότερες παραλίες στο νησί μας.

#Seachange #GreekIslands #NoPlastic #Aclcf

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.