Ολοκλήρωση καθαρισμού παραλίας «Γαμπά»

0
237
Σήμερα Σάββατο 17/12/2022, πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος κατά σειρά καθαρισμός για το 2022 της παραλίας «Γαμπά» από την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες»(ΑΜΚΕ), πρεσβευτή του προγράμματος «SeaChange Greek Islands» για 5η συνεχή χρονιά, με την στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.
Η 34 μέτρων έκτασης αμμουδερή παραλία «Γαμπά» βρίσκεται στην βορεινή πλευρά του νησιού της Κιμώλου και καθαρίστηκε για δεύτερη φορά φέτος, μιας και η πρόσβαση από ξηράς δεν είναι εφικτή. Συλλέξαμε 1 τσουβάλι του τόνου σκουπίδια. Το συνολικό βάρος των σκουπιδιών φέτος ήταν 20 κιλά σε σχέση με το περυσινό που ήταν 125 κιλά και 3 τσουβάλια του τόνου και 4 μικρα τσουβαλάκια. H καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω απορρίμματα:
215 σακούλες και κομμάτια σακούλας,
179 κομμάτια πλαστικού άνω των 2,5 εκ ,
126 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2,5 εκ. ,
112 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι και
97 σχοινιά & σπάγκοι.
Επιλέγω να είμαι μέρος της λύσης. Είμαι η αλλαγή. Λέω όχι στα πλαστικά μίας χρήσης.
Με τις συντονισμένες δράσεις και την αρμονική συνεργασία μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην διαφύλαξη των καθαρών ακτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.