Ολοκλήρωση καθαρισμού παραλίας «Μακρόπουντα»

0
205

Η ολοκλήρωση του καθαρισμού των παραλιών στο νησί της Κιμώλου πραγματοποιήθηκε με τον 7ο κατά σειρά εναπομείναντα καθαρισμό του 2022, της παραλίας «Μακρόπουντα» την 1/5/2023 από την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες»(ΑΜΚΕ), πρεσβευτή του προγράμματος «Sea Change Greek Islands» με την στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός στην παραλία «Μακρόπουντα», η οποία βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, απομονωμένη και μη προσβάσιμη από δρόμο. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί καθαρισμοί με δωρεά του Ιδρύματος, στις παραλίες: Βρωμόλιμνο, Γιωνή, Γαμπά, Κάστρο, Μερσινιά και Βρουλίδι. Οι παραλίες αυτές είναι μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά έχουν σκουπίδια που φέρνουν οι δυνατοί βοριάδες και κατά πάσα πιθανότητα έχουν ταξιδέψει σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος.

H καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω βασικά απορρίμματα:

• 368 κομμάτια πλαστικού άνω των εκ έναντι έναντι 159 πέρσι ,

• 299 σακούλες και κομμάτια σακούλας έναντι 87 πέρσι ,

• 157 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι έναντι 99 πέρσι και

• 114 σχοινιά και σπάγκοι έναντι 148 πέρσι.

Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή με στόχο τη διαφύλαξη και προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην όμορφη Κίμωλο. Επιλέγω να είμαι μέρος της λύσης. Είμαι η αλλαγή. Λέω όχι στα πλαστικά μίας χρήσης.

#Seachange #GreekIslands #NoPlastic #Aclcf

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.