Cine Καλησπερίτης – Σχετικές πληροφορίες

Προαύλιο Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου

«Cine Καλησπερίτης» ονομάζεται ο θερινός κινηματογράφος της Κιμώλου, που η εθελοντική μας ομάδα «ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ» επιμελείται και προσφέρει εντελώς δωρεάν σε όλους, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Την ονομασία του την οφείλει στο πρώτο αστέρι που γίνεται ορατό κατά τη δύση του ήλιου, το οποίο στο νησί μας ονομάζεται Καλησπερίτης. Εγκαινιάστηκε το 2014 και λειτουργεί κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου,Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με μία ή δύο προβολές ανά εβδομάδα, αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες.

Κύριο χαρακτηριστικό και ειδοποιός διαφορά του είναι ότι το σημείο προβολής δεν είναι σταθερό, αλλά εναλλάσσεται μεταξύ κάποιων από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού. Στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού, κάτω από τον ξάστερο ουρανό της Κιμώλου, ανάμεσα στις υπέροχες νησιώτικες ευωδιές, στο χώμα, στην άμμο ή στα χαλίκια, εξελίσσεται μία διαδρομή ψυχαγωγίας και καλλιέργειας, που βρίσκει λιμάνι στις παραλίες των Πράσων, της Μπονάτσας και της Αλυκής, στον παλιό μώλο της Ψάθης, στις πλατείες Κάμπου, Γιωργιλά και Σωτήρας, στην αυλή του κτηρίου του Αφεντακείου Κληροδοτήματος, στο προαύλιο των Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίου Ευστάθιου και βέβαια, στο Κάστρο της Κιμώλου. Επιπλέον, η φυσική ομορφιά του κιμωλιάτικου τοπίου αναδεικνύεται από διακοσμητικές πινελιές, όπως φαναράκια κ.ά. που προσθέτουμε με αγάπη και μεράκι. Το κάθε τι παίζει το ρόλο του και έτσι η ατμόσφαιρα προσεγγίζει το ιδανικό για παρακολούθηση κάποιων από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και το μαγικό ταξίδι των θεατών σε υπέροχους φανταστικούς ή ρεαλιστικούς κόσμους δράσης, γέλιου και συγκίνησης αποκτά άλλες διαστάσεις.

“Αίθουσα ” Μπονάτσα

Σκοπός του «Cine Καλησπερίτης» είναι να συνεχίζει να παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου και να ενθουσιάζει τόσο τους πιστούς του θεατές όσο και τους νεότερους και η αναβάθμισή του είναι διαρκές ζητούμενο. Εγκαινίασε λοιπόν, τη διαδραστική του σχέση μαζί σας και σας δίνει τη δυνατότητα να προτείνετε τις ταινίες που θα θέλατε να δείτε το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη ιδέα έχετε, ώστε οι προβολές του να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές!

Το θερινό σινεμά των ονείρων σας περιμένει τα μηνύματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kimolistes.com ή τηλεφωνική επικοινωνία στο 6944665646, για να έρθει ακόμα πιο κοντά σας!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζήνο Παναγιωτίδη και την εταιρεία διανομής κινηματογραφικών ταινιών “ROSEBUD.21″  , για την ευγενή παραχώρηση των δικαιωμάτων των περισσότερων από τις ταινίες  που προβάλλουμε και για τη συνολική υποστήριξη, το Δήμο Κιμώλου για την παραχώρηση των δημόσιων χώρων και βέβαια, και όλους όσους ενισχύουν το ¨Cine Καλησπερίτης¨ με τις προσφορές τους είτε οικονομικές είτε σε εξοπλισμό, καθώς πρόκειται για εθελοντική δραστηριότητα, που χωρίς τη βοήθεια των φίλων μας, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

κείμενο: Δημήτρης Παπαδημητρίου

“Αίθουσα” Αλυκή
“Αίθουσα” Αλυκή
Προαύλιο Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου
Πλατεία Κάμπου.
Παλιός μώλος της Ψάθης
«Αίθουσα» Κάστρο.
“Αίθουσα” Ξαπλοβούνι
«Αίθουσα» Κάστρο.
«Αίθουσα» Πράσα.
«Αίθουσα» Πράσα.
“Αίθουσα” Μπονάτσα.
“Αίθουσα” Παναγιάς τ΄ Αυλάκι (Πολύαιγος)
«Αίθουσα» Κάστρο.
“Αίθουσα” Μπονάτσα.
“Αίθουσα” Αλυκή
«Αίθουσα» Ξαπλοβούνι.
«Αίθουσα» Κάστρο.
“Αίθουσα” Κάστρο.
Αίθουσα» Αλυκή
“Αίθουσα” Windmill (Aria Hotels)
“Αίθουσα” Αλυκή
“Αίθουσα” Windmill (Aria Hotels)
«Αίθουσα» Κάστρο.
“Αίθουσα” Αλυκή
Πλατεία Σωτήρας.
Προαύλιο του Δημοτικού σχολείου.
“Αίθουσα” Ξαπλοβούνι
“Αίθουσα” Παναγιάς τ΄ Αυλάκι (Πολύαιγος)