Cine Καλησπερίτης-Θερινό Σινεμά Κιμώλου

Προαύλιο Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου

«Cine Καλησπερίτης» ονομάζεται ο θερινός κινηματογράφος της Κιμώλου, που η εθελοντική μας ομάδα «ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ» επιμελείται και προσφέρει εντελώς δωρεάν σε όλους, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Την ονομασία του την οφείλει στο πρώτο αστέρι που γίνεται ορατό κατά τη δύση του ήλιου, το οποίο στο νησί μας ονομάζεται Καλησπερίτης. Εγκαινιάστηκε το 2014 και λειτουργεί κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου,Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με μία ή δύο προβολές ανά εβδομάδα, αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες.

Ο Cine Καλησπερίτης έχει λάβει τις εξής τιμητικές διακρίσεις:

2023: 2η θέση BEST CITY AWARDS 2023 (SILVER AWARD) στην κατηγορία «Κουλτούρα & Βιώσιμη Ανάπτυξη» με τίτλο υποψηφιότητας «Οι Προβολές του Cine Καλησπερίτη: Η  Βιώσιμη Πολιτιστική Ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης του Κιμωλιάτικου τοπίου, της περιβαλλοντικής προστασίας και της εθελοντικής προσφοράς». https://www.bestcityawards.gr/

2022: BRAVO Sustainability Dialogue & Awards (2022) Πρεσβευτής της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα με τίτλο υποψηφιότητας «Η Συνεισφορά του CineΚαλησπερίτη στην Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη συνδέοντας την 7η τέχνη με τον περιβαλλοντικό πολιτισμό».  https://observatory.sustainable-greece.com/gr/practice/h-syneisfora-toy-cinekalhsperith-sthn-biwsimh-toyristikh-ana.2299.html

 2021: 1ο Βραβείο ECTN AWARD 2021 (EUROPEAN UNION) European Cultural Tourism Network ECTN AWARDS 2021, στη  θεματική ενότητα για αυτή την χρονιά αφορούσε : «Την Αναδόμηση του Ευρωπαϊκού Τουρισμού μέσω της Κουλτούρας, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Δημιουργικότητας» και με τίτλο υποψηφιότητας: Ενίσχυση της Πολιτιστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και προοπτικές Ανάπτυξης στο νησί της Κιμώλου.

Κύριο χαρακτηριστικό και ειδοποιός διαφορά του είναι ότι το σημείο προβολής δεν είναι σταθερό, αλλά εναλλάσσεται μεταξύ κάποιων από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού. Στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού, κάτω από τον ξάστερο ουρανό της Κιμώλου, ανάμεσα στις υπέροχες νησιώτικες ευωδιές, στο χώμα, στην άμμο ή στα χαλίκια, εξελίσσεται μία διαδρομή ψυχαγωγίας και καλλιέργειας, που βρίσκει λιμάνι στις παραλίες Αλυκής, Αμμώνι, Κλίμα, Μαυροσπήλια, Μπονάτσας, Πρασών, στον παλιό μώλο της Ψάθης, στις πλατείες Κάμπου, Γιωργιλά και Σωτήρας, στην αυλή του κτηρίου του Αφεντακείου Κληροδοτήματος, στο προαύλιο των Ι.Ναών Αγίου Χρυσοστόμου και Αγίου Ευσταθίου όπως επίσης στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κιμώλου. Επιπλέον, η φυσική ομορφιά του Κιμωλιάτικου τοπίου αναδεικνύεται από διακοσμητικές πινελιές, που προσδίδουν τα  φαναράκια και οι δάδες που παραθέτουμε με αγάπη και μεράκι. Το κάθε τι παίζει το ρόλο του και έτσι η ατμόσφαιρα προσεγγίζει το ιδανικό για παρακολούθηση κάποιων από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και το μαγικό ταξίδι των θεατών σε υπέροχους φανταστικούς ή ρεαλιστικούς κόσμους δράσης, γέλιου και συγκίνησης αποκτά άλλες διαστάσεις.

“Αίθουσα ” Μπονάτσα

Σκοπός του «Cine Καλησπερίτης» είναι να συνεχίζει να παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου και να ενθουσιάζει τόσο τους πιστούς του θεατές όσο και τους νεότερους και η αναβάθμισή του είναι διαρκές ζητούμενο. Εγκαινίασε λοιπόν, τη διαδραστική του σχέση μαζί σας και σας δίνει τη δυνατότητα να προτείνετε τις ταινίες που θα θέλατε να δείτε το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη ιδέα έχετε, ώστε οι προβολές του να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές!

Το θερινό σινεμά των ονείρων σας περιμένει τα μηνύματά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kimolistes@outlook.com ή τηλεφωνική επικοινωνία στο 6944665646, για να έρθει ακόμα πιο κοντά σας!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζήνο Παναγιωτίδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας διανομής κινηματογραφικών ταινιών “ROSEBUD.21″  για την ευγενή παραχώρηση των δικαιωμάτων των περισσότερων από τις ταινίες  που προβάλλουμε και για τη συνολική υποστήριξη, το Δήμο Κιμώλου για την παραχώρηση των δημόσιων χώρων και βέβαια, και όλους όσους ενισχύουν το Cine Καλησπερίτης με τις προσφορές τους είτε οικονομικές είτε σε εξοπλισμό, καθώς πρόκειται για εθελοντική δραστηριότητα, που χωρίς τη βοήθεια των φίλων μας, δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

κείμενο: Δημήτρης Παπαδημητρίου

“Αίθουσα” Αλυκή
“Αίθουσα” Αλυκή
«Αίθουσα» Κλήμα
Προαύλιο Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου
“Aίθουσα” Αμμώνι
Πλατεία Κάμπου.
Παλιός μώλος της Ψάθης
«Αίθουσα» Κάστρο
“Αίθουσα” Ξαπλοβούνι
«Αίθουσα» Κάστρο
«Αίθουσα» Πράσα
«Αίθουσα» Προαύλιο Αγία Παρασκευή (Μήλο)
“Αίθουσα” Μαυροσπήλια
«Αίθουσα» Προαύλιο Αγία Τριάδα (Μήλο)
«Αίθουσα» προαύλιο Άγιος Ι. Χρυσόστομος
“Αίθουσα” Αμμώνι
Προαύλιο του Δημοτικού σχολείου.
«Αίθουσα» Πράσα.
“Αίθουσα” Μπονάτσα.
«Αίθουσα» Παναγιά τ΄Αυλάκι (Πολύαιγο)
«Αίθουσα» Κάστρο.
«Αίθουσα» Παναγιά τ΄Αυλάκι (Πολύαιγο)
“Αίθουσα” Μπονάτσα 
«Αίθουσα» Ξαπλοβούνι.
Αίθουσα» Αλυκή
«Αίθουσα» Κάστρο.
“Αίθουσα” Κάστρο.
Αίθουσα» Αλυκή
“Αίθουσα” Windmill (Aria Hotels)
“Αίθουσα” Windmill (Aria Hotels)
«Αίθουσα» Κάστρο.
“Αίθουσα” Αλυκή
Πλατεία Σωτήρας.
“Αίθουσα” Σαρακήνικο (Μήλος)
“Αίθουσα” Ξαπλοβούνι
«Αίθουσα» Δέκας
«Αίθουσα» Αμμώνι
«Αίθουσα» Κοφτό (Ελληνικά)
«Αίθουσα» Αφεντάκειο κληροδότημα
«Αίθουσα» Παναγιά τ΄Αυλάκι (Πολύαιγος)