ΧΩΡΙΟ – ΣΚΛΑΒΟΣ – ΣΚΙΑΔΙ

0
1388

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διαδρομή ξεκινάει από το Χωριό, από την Υπαπαντή. Στρίβετε αριστερά λίγο πριν τον Άγ. Ευστάθιο και ακολουθώντας τσιμεντόδρομο και τη σήμανση προς «Σκιάδι», φτάνετε στη θέση Λεμπούνια, όπου υπάρχει γεφυράκι σε ρέμα και ευκάλυπτοι (περ. 750 μ.). Από εκεί είτε στρίβετε αριστερά σε  χωματόδρομο είτε συνεχίζετε στο ρέμα ευθεία και συναντάτε μονοπάτι, χωρίς όμως σήμανση, που θα σας οδηγήσει ύστερα από λίγο ξανά στο χωματόδρομο σε ένα σημείο όπου υπάρχει ένας μεγάλος «αμπουρδέκτης».

Συναντώντας τη διασταύρωση αυτή , κατευθυνόμαστε δεξιά.
Αριστερά από χωματόδρομο είτε δεξιά από μονοπάτι κατευθυνόμαστε στον αμπουρδέκτη.
Με θέα το Χωριό (Φωτογραφία Νίκος Ψίλλης)

Συνεχίζετε περνώντας το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων και αγνοώντας ύστερα από λίγο χωματόδρομο που φεύγει αριστερά για τον Προφήτη Ηλία, ύστερα από 3.500 περ. μέτρα από το ξεκίνημα,φτάνετε στην τοποθεσία «Σκλάβος».

Αμπουρδέκτης (Φωτογραφία Νίκος Ψίλλης)
Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων (Φωτογραφία Νίκος Ψίλλης).
Διασταύρωση Προφήτη Ηλία.Κατευθυνόμαστε δεξιά.
(Φωτογραφία Νίκος Ψίλλης)
Ανηφορίζοντας από το δρόμο στη διασταύρωση, στρίβουμε αριστερά.

Εκεί μπαίνετε σε μονοπάτι και εν συνεχεία σε  παλιό καλντερίμι το οποίο κινείται ανάμεσα σε ελαιώνες, μποστάνια και γραφικές ξερολιθιές.

Αφετηρία των μονοπατιών 2 και 3
Περιοχή Κακό Σκαλί

Λίγο πιο κάτω από δύο πετρόχτιστες παλιές αγροικίες στ’ αριστερά του παλιού καλντεριμιού, (800μ. περίπου από την έναρξη στον «Σκλάβο», θα συναντήσετε δεξιά σας διακλάδωση για το μονοπάτι προς Παλιόκαστρο. Εσείς συνεχίζετε ευθεία αγνοώντας την επόμενη δεξιά διακλάδωση που οδηγεί στην Μακρόπουντα.

Διακλάδωση (ευθεία για Σκιάδι Μαυροσπήλια και δεξιά Παλιόκαστρο – Αγιόκλημα).

Όταν φτάσετε σε ένα αγροτόσπιτο, το τοπίο αλλάζει και πεζοπορείτε πλέον σε ιδιαίτερων σχηματισμών γεωλογικά πετρώματα, χωρίς βλάστηση. Αντικρύζετε μπροστά σας το «Σκιάδι» ένα μονόλιθο, πέτρινο μανιτάρι, ένα σπάνιο γεωλογικό σχηματισμό.

Αμάραντος
Διασταύρωση :αριστερά προς Σκιάδι ,δεξιά προς Μακρόπουντα και Θέρμα.
Αμάραντος

Σκιάδι (Φωτογραφία Νίκος Ψίλλης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.