Κίμωλος: Think Globally,Act Locally Το μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι του εστιατορίου “Meltemi Θέα & Γεύσεις” στα πλαίσια του φεστιβάλ “Think Globally,Act Locally”ολοκληρώθηκε επιτυχώς…!

0
404

Το εστιατόριο “Meltemi Θέα & Γεύσεις” έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες του “360ο Cocktail Bar” να εξευρενήσουν την μοναδικότητα και τον πλούτο της Κιμωλιάτικης Γαστρονομίας, στην καρδιά της Αθήνας, συνδράμοντας παράλληλα στις δράσεις της Aegean Rebreath, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant συνεχίζεται και η Κίμωλος πήρε σειρά για να φέρει τις δικές της γεύσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας με το «Meltemi View and Taste». Συναντήσαμε τον Αυγουστή Γαλανό, συνεχιστή της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά και της παράδοσης του νησιού.

Το ιδιαίτερο της περίπτωσης του Αυγουστή, πέρα από τους μαγειρικούς θησαυρούς, είναι η επιστροφή στον τόπο καταγωγής του. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κίμωλο, έφυγα για κάποια χρόνια και εργάστηκα στην Αθήνα και το 2015 επέστρεψα στο νησί, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση. Προσπάθησα να συνδέσω το πνεύμα της ταβέρνας με το αθηναϊκό εστιατόριο, προβάλλοντας την κιμωλιάτικη κουζίνα. Εχω τη γεύση της μαμάς σε όλα όσα δημιουργώ και χρησιμοποιώ τις δικές μας πρώτες ύλες, από το μποστάνι μας. Δεν μας ενδιαφέρει ποτέ το κόστος, αλλά μόνο η ποιότητα. Οι παππούδες από τα βουνά μου αφήνουν το χειμώνα το θρούμπι και θα καθίσω να το μαδήσω. Ο βασιλικός και ο δυόσμος είναι σε πρώτη θέα, σε κάποιον που θα επισκεφτεί το μαγαζί και βέβαια έχουμε πολύ δυνατά τυριά. Η μανούρα και το ξινό είναι σε πρώτη χρήση και δεν χρησιμοποιώ καθόλου κρέμα γάλακτος στις συνταγές, καθώς αγαπω το ελαιόλαδο και τα τυριά μας».

Αυγουστής Γαλανός (σεφ)

Στην κλασική ερώτηση αν πηγαίνοντας στο εστιατόριο δεν ανοίξουμε κατάλογο, ποιο είναι αυτό που θα μας φέρει ο σεφ, ο Αυγουστής μας είπε. «Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που φέραμε στο φεστιβάλ, με τις διάφορες προσθήκες αναλόγως εποχής, ώστε όλα να είναι φρέσκα. Το μαγαζί το πάω πολύ στο κρασί, με διάφορους αμπελώνες και ετικέτες της χώρας».

Γιάννης Πατσόπουλος (σεφ360) Αυγουστής Γαλανός (σεφ)

Καλωσόρισμα

Λαδένια Κιμώλου: Ανοιχτή πίτα με ζυμάρι ψωμιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι. Συνοδεύεται με Κιμωλιάτικη μανούρα

Ορεκτικό

Μπρουσκέτα φάβας με γαύρο μαρινάτο, ανθό κάπαρης, κρίταμο και άγριο θρούμπι από την Κίμωλο

Σαλάτα

Λευκή και κόκκινη κινόα με κύβους από καρπούζι, ντομάτα, αγγούρι με λαδολέμονο ματζουράνας και βραχάκια από γυλομένη (λάσπη κρασιού), κιμωλιάτικη μανούρα της καλαμωτής

Ζυμαρικό

Μακαρόνια σε κρέμα από ξινό Κιμώλου, με pesto βασιλικού, ντοματίνια κονφί και κουκουνάρι

Κυρίως

Μοσχαράκι ραγού αρωματισμένο με θρούμπι, πουρέ πατάτας, flakes Κιμωλιάτικης μανούρας και λάδι μαϊντανού

Γλυκό

Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/think-globally-act-locally-kimwlos-meltemi-view-and-taste?fbclid=IwAR2p9-HcLvUbE3xqa0TDdsDfPiYHoiwdN0__91lFR8JFDjr4bcF86UqpPx0#.XlbQYZhj1QY.facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.