Η Θεατρική Ομάδα Φίλων της Κιμώλου επανέρχεται με δυο θεατρικά έργα του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου για το επόμενο καλοκαίρι!

0
379

Μετά τις δυο αξέχαστες παραστάσεις της κωμωδίας «ΤΟΚ ΤΟΚ» του Λωραίν Μπαφί στο Κάστρο της Κιμώλου, οι φίλοι και φίλες ερασιτέχνες ηθοποιοί με την καθοδήγηση του κ.Γιώργου Ζαϊμάκη  έβαλαν τον πήχη ψηλά και ετοιμάζουν δυο παραστάσεις ενταγμένες στις δράσεις του Kimolos Experience Festival 2023.

«Η Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη και η κωμωδία «Οι Ηλίθιοι» του Αμερικανού συγγραφέα Neil Simon θα αποτελέσουν για το κοινό, το καλοκαίρι του 2023 μια ξεχωριστή ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία στο μεσαιωνικό Κάστρο της Κιμώλου.

Στην Ασκητική εκφράζεται η προσπάθεια του Καζαντζάκη να αποδείξει ότι η ανθρωπιά συνίσταται στην ανακάλυψη, εντός του κάθε ανθρώπου, ενός Θεού που αντιπροσωπεύει την προσωπική ανεξαρτησία. Μέσα από την Ασκητική ορίζονται οι έννοιες που βοηθούν τον άνθρωπο να ανέλθει στην κλίμακα των ηθικών αξιών και καταδεικνύεται με ποιους τρόπους μπορούν οι άνθρωποι να αγωνιστούν, για να δημιουργήσουν κάτι καινούριο την ώρα που το παλιό καταρρέει.

Η Κωμωδία «Οι Ηλίθιοι» διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λεόν Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωρίο και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα.

Η Θεατρική Ομάδα Φίλων της Κιμώλου αποτελείται από Κιμωλιάτες και φίλους της Κιμώλου που διαμένουν στην Αθήνα και των οποίων η αγάπη για το Θέατρο και το νησί τους οδήγησε στο να χαρίζουν χαρά και να δημιουργούν σκορπίζοντας ένα μήνυμα ενότητας. Στόχος, η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων υψηλού επιπέδου όλων των μορφών του θεάτρου με μόνο γνώμονα την αγάπη για το νησί μας.

Τι σημαίνει να είσαι ομάδα; Σημαίνει να έχεις όραμα και ο καθένας να αναδεικνύει ότι θησαυρό κρύβει με τις δεξιότητες του! Αυτό ακριβώς επιτελεί η θεατρική Ομάδα Φίλων Κιμώλου με το ασίγαστο πάθος και την σκληρή μεθοδική δουλειά. Σας ευχαριστούμε!

Όσοι επιθυμείτε να γίνεται διάσημοι , ακόμα προλαβαίνετε.
Σας περιμένουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες : Ζαΐμάκης Γιώργος
6977541736 (και VIBER)
zaimax@hotmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.