Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

0
6

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

    Τα γνωστά σε όλους μας κάλαντα συνδέονται με το καλεντάρι που έχει λατινική ρίζα και πάει να πει ημερολόγιο. Ο δήμος του νησιού λοιπόν θ’ ανοίξει τις εκδηλώσεις του νέου έτους λέγοντας πόρτα πόρτα τα παραδοσιακά κιμουλιάτικα κάλαντα της πρωτοχρονιάς παρέα με τους μαθητές του λυκείου Κιμώλου και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Κιμωλίστες ,με την συνοδεία φυσικά τοπικών παραδοσιακών οργάνων. Κατά παράδοση τα έσοδα από τα κάλαντα χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς. Φέτος μέρος  των χρήματων που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν ανάγκες του λυκείου και τον προγραμματισμένο καθαρισμό των μονοπάτιων τον ερχόμενο Μάϊο και Ιούνιο με συμμετοχή και εθελοντών έξω απο το νησί.
   Ξεκινάμε στις έντεκα το πρωί της πρωτοχρονιάς από την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Προηγούνται η λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον κεντρικό ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας και η κοπή της πίτας του δήμου από τον δήμαρχο μας. Όσοι θέλουν να πουν τα κάλαντα μαζί μας είναι ευπρόσδεκτοι.
Ο ι φορείς που μετέχουν στην τέλεση του εθίμου εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.