Τρίτη 7 Αυγούστου στις 21:00 H “Αγέλαστος Πέτρα “ στο Κάστρο!!!!

0
5

Cine Καλησπερίτης

Τρίτη 7 Αυγούστου στις 21:30

H “Αγέλαστος Πέτρα “ στο Κάστρο!!!!!!

Ντοκιμαντέρ 2000  Διάρκεια: 85′

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Φίλιππος Κουτσαφτής

H κάμερα του Φίλιππου Κουτσάφτη, για δέκα σχεδόν χρόνια τριγυρνάει στην πόλη της Ελευσίνας και τη γύρω περιοχή. Τη γη των Ελευσίνιων Μυστηρίων, την πόλη της Δήμητρας και της Περσεφόνης που μετατράπηκε τις τελευταίες δεκαετίες από το τσιμέντο και την μόλυνση σε μια από τις υποβαθμισμένες –περιβαλλοντικά και κοινωνικά– περιοχές της Αθήνας. Τιμήθηκε με το Πρώτο Bραβείο Tαινίας Tεκμηρίωσης στα Kρατικά Bραβεία Ποιότητας 2000, το Bραβείο καλύτερης ταινίας της Π.E.K.K., και Bραβείο Kοινού Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αγέλαστο πέτρα κάθησε η θεά Δήμητρα όταν έψαχνε την Περσεφόνη. Στην Ελευσίνα, την πόλη των αρχαίων Μυστών. Μια ταινία χωρίς αγγεία, ανασκαφές, αρχαιολόγους, και βρώμικα επαρχιακά δρομάκια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας το δημιουργό της ταινίας Φίλιππο Κουτσάφτη που είχε την καλοσύνη να μας διαθέσει πρόθυμα τα δικαιώματα προβολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.