ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΙΜΩΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗ

0
208

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου Α.Μ.Κ.Ε. – «Κιμωλίστες», έχει ξεκινήσει ήδη  τις προετοιμασίες για το «Kimolos Experience» Festival 2023, σε συνέχεια της πετυχημένης πορείας δράσεων και πρωτοβουλιών των περασμένων ετών, οι οποίες συνολικά στοχεύουν στην ανάδειξη και την ποιοτική προβολή του Νησιού μας. Βαδίζουμε στον 12ο χρόνο εθελοντικής προσφοράς, με γνώση και εμπειρία, πορεία που μας χάρισε διακρίσεις και αύξησε τη διάθεση για προσφορά και το κέφι για την υλοποίηση ξεχωριστών ιδεών. Ενδεικτικά γιορτάζουμε φέτος τα 10 χρόνια του πολυβραβευμένου  Cine Καλησπερίτη με στενευμένες δράσεις ενταγμένες στο «Kimolos Experience» Festival 2023.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Kimolos Experience» 2023 που καταρτίζεται εντάσσονται ποικίλες δράσεις όπως :

Α) η πολυαναμενόμενη διάλεξη που θα αφορά εκτός των άλλων την βυθισμένη Αρχαία πόλη στα Ελληνικά, το Μεσαιωνικό Κάστρο Κιμώλου, το ναυάγιο της Πολυαίγου αλλά και  τις μεταβολές του επιπέδου της θάλασσας και τις γενικότερες αλλαγές του παράκτιου περιβάλλοντος που έχουν συντελεστεί στις παράκτιες περιοχές του συμπλέγματος των Νησιών μας. Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  από τους Κιμωλίστες  από κοινού με την συνδρομή σημαντικών φορέων, όπως: της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, της εταιρίας Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών (AKTES), του Εθνικού  Ιδρύματος  Ερευνών, του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού  Ιδρύματος  Ερευνών. Aναμένεται ο καθορισμός της ημερομηνίας  διεξαγωγής της εν λόγω διάλεξης.

Β) οι υπαίθριες κινηματογραφικές  προβολές καθ΄ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου από τον Ιούνιο έως τις αρχές Οκτωβρίου 2023, από τον βραβευμένο Cine Καλησπερίτη  ο οποίος έχει τιμηθεί με τις  ακόλουθες διακρίσεις:

1) BEST CITY AWARDS 2023 – SILVER AWARD, στην κατηγορία: Κουλτούρα & Βιώσιμη Ανάπτυξη / Culture and Sustainable Development με την δράση «Οι Προβολές του Cine Καλησπερίτη: Η Βιώσιμη Πολιτιστική Ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης του Κιμωλιάτικου τοπίου, της περιβαλλοντικής προστασίας και της εθελοντικής προσφοράς ».

2) BRAVO AWARDS 2022 Sustainability Dialogue & Awards, δυνάμει της οποίας η ομάδα μας ορίστηκε «Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα»,

3) 1ο Βραβείο σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία «Βιώσιμος Πολιτιστικός Τουρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση»  – ECTN AWARDS 2021.

Γ) Θεατρικές παραστάσεις από την «Θεατρική Ομάδα Φίλων Κιμώλου», οι οποίες έχουν καθοριστεί ενδεικτικά στις 22 Ιουλίου 2023 με την κωμωδία «Οι Ηλίθιοι» του Αμερικανού συγγραφέα Neil Simon και στις 29 Ιουλίου 2023 με την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη.

Δ) Συνδιοργάνωση μεγάλης συναυλίας, η οποία προγραμματίζεται στις 19 Αυγούστου 2023 με παραδοσιακή μουσική, με τον  κορυφαίο της νησιωτικής  μουσικής κ. Νίκο Οικονομίδη και την κ. Κυριακή Σπανού με τίτλο «Αιγαιοπελαγίτικα Περάσματα».

Ε) Ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με το Σινεμά με τους κάτωθι ειδικούς, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να μας επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του φετινού  καλοκαιριού για να μας συνδράμουν στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ομάδας μας για την συμπλήρωση των 10 χρονών του Cine Καλησπερίτη. Μεγάλα ονόματα της μεγάλης οθόνης θα παραβρεθούν στο Νησί κατά τις   προβολές των ταινιών που σκηνοθετούν ή  συμμετέχουν, όπως:

1) ο αγαπημένος κ. Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης – παραγωγός – θεωρητικός του Κινηματογράφου, θα παραστεί στην προβολή της ταινίας του «Ρεμπέτικο»,

2) η  μοναδική κ. Μιμή Ντενίση, σκηνοθέτης και θεατρική παραγωγός θα παραστεί  στην προβολή της ταινίας της «Σμύρνη μου Αγαπημένη»,

3) ο διαχρονικός  κ. Παντελής Βούλγαρης , σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα παραστεί στην προβολή της ταινίας του «Πέτρινα Χρόνια» το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και

 4) ο ξεχωριστός κ. Κώστας Καπάκας, σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή της ταινίας του «Peppermint» μαζί με τον βραβευμένο μουσικό Παναγιώτη Καλατζόπουλο και θα ακολουθήσει μουσική συναυλία μετά το πέρας της ταινίας.

Οικονομικοί πόροι, αλληλεγγύη και συνεργασία ήταν και είναι οι απαραίτητες συνθήκες και ο κινητήριος μοχλός για την υλοποίηση του εθελοντικού μας έργου. Αυτά προσφέρετε απλόχερα επί τόσα χρόνια, όλοι εσείς που δραστηριοποιείστε επαγγελματικά στο νησί μας. Αποτελώντας την βάση για το υγιές μέλλον του νησιού μας, πετύχαμε σταθερούς δεσμούς με εσάς, τους επαγγελματίες του τόπου μας, δεσμούς που επιθυμούμε να εμβαθύνουμε και να επεκτείνουμε. Δεκάδες απλοί φίλοι εκδηλώνοντας την διάθεσή τους να στηρίξουν τους «Κιμωλίστες» και τις δράσεις μας, μας έχουν βοηθήσει έμπρακτα και με πολλούς τρόπους. Με αυτές λοιπόν τις κοινές και πολύτιμες εμπειρίες, απευθυνόμαστε πρώτιστα σε εσάς, τους επαγγελματίες αλλά και σε όποιον άλλο επιθυμεί, να συνδράμει την διοργάνωση των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ομάδας μας. Ευγνώμονες για οποιαδήποτε δική σας προσφορά, η οποία σίγουρα θα προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, επιθυμούμε να σας ανταποδώσουμε το πολύτιμο ευεργέτημα αυτό. Έτσι, ανάλογα με την προσφορά σας, οι επικοινωνιακοί δίαυλοι της ομάδας μας θα φιλοξενούν την γνωστοποίηση της επωνυμίας σας, σύμφωνα με τις παρακάτω τέσσερεις κατηγορίες υποστηρικτών του έργου μας.

Α) ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Για να γίνεις Χρυσός Χορηγός της ομάδας μας έχεις την εναλλακτική δυνατότητα να προσφέρεις  επιβοηθητικά τουλάχιστον κάποιο από τα εξής:

– Πεντακόσια (500) Ευρώ (€)  συν 24% ΦΠΑ, δηλαδή  620 €  ή

– Δέκα (10) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο (2 ενήλικες & 1 παιδί) την περίοδο Ιουλίου  Αυγούστου ή

– Είκοσι (20) πλήρη γεύματα, στα οποία περιλαμβάνεται ένα κύριο πιάτο, ένα ορεκτικό, μια σαλάτα με ένα αναψυκτικό ή μπύρα ή

– Ελεύθερη διαμόρφωση προσφοράς ίσης χρηματικής αξίας ή σημασίας.

*Προσφορές μεγαλύτερης αξίας θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης για περαιτέρω ανταποδοτικά οφέλη που δεν προβλέπονται στην παρούσα ανακοίνωση.

Β) ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Για να γίνεις Μέγας Χορηγός της ομάδας μας έχεις την εναλλακτική δυνατότητα να προσφέρεις  επιβοηθητικά τουλάχιστον κάποιο από τα εξής:

– Τριακόσια (300) Ευρώ (€)  συν 24% ΦΠΑ, δηλαδή 372 €  ή

– Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο(2 ενήλικες & 1 παιδί) την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.

– Δώδεκα (12) πλήρη γεύματα, στα οποία περιλαμβάνεται ένα κύριο πιάτο, ένα ορεκτικό, μια σαλάτα με ένα αναψυκτικό ή μπύρα ή

– Ελεύθερη διαμόρφωση προσφοράς ίσης χρηματικής αξίας ή σημασίας.

 Γ) ΧΟΡΗΓΟΣ

Για να γίνεις Χορηγός της ομάδας μας έχεις την εναλλακτική δυνατότητα να προσφέρεις  επιβοηθητικά τουλάχιστον κάποιο από τα εξής:

– Εκατόν πενήντα (150) Ευρώ (€) συν 24% ΦΠΑ, δηλαδή 186 € ή

–  Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο (2 ενήλικες & 1 παιδί) την περίοδο Ιουλίου Αυγούστου ή

– Επτά (7) πλήρη γεύματα, στα οποία περιλαμβάνεται ένα κύριο πιάτο, ένα ορεκτικό, μια σαλάτα με ένα αναψυκτικό ή μπύρα ή

– Ελεύθερη διαμόρφωση προσφοράς ίσης χρηματικής αξίας ή σημασίας.

Δ) ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

Η υλοποίηση των δράσεων μας είναι αδύνατη χωρίς την συνδρομή και την συνεργασία ορισμένων φορέων ή επαγγελματιών που εκ της φύσεως τους και εκ του σημαντικού ή ιδιαίτερου ρόλου τους αποτελούν συστημικά και συστηματικά αναγκαίους συνεργάτες μας για την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Ε) ΔΩΡΗΤΗΣ

Η κατηγορία αυτή απευθύνεται κυρίως στους ιδιώτες, οι οποίοι δύνανται να βοηθήσουν την ομάδα με όποιο τρόπο επιθυμούν χωρίς να προβλέπεται εκ των προτέρων ή να υφίσταται λόγος υποχρεωτικής ανταποδοτικής προσφοράς της ομάδας μας σε αυτούς. Ως δωρητές λογίζονται και όλοι όσοι θα προσφέρουν στην ομάδα μας μετά την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Μαΐου 2023, κατά την οποία όσες προσφορές έχουν συγκεντρωθεί θα προωθηθούν για την τελική δημιουργία του οπτικοακουστικού διαφημιστικού υλικού. Στους δωρητές συγκαταλέγονται και τα ιδρύματα, τα οποία δεν δύνανται να προβούν σε χορηγίες. Οι δωρητές θα αναφερθούν εφάπαξ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ενώ τα logo τους θα προβάλλονται πριν από την έναρξη όλων των κινηματογραφικών προβολών του  Cine Καλησπερίτη στην Κίμωλο και θα αναγράφονται ανά κατηγορία στα ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια προβολής (πανό) των χορηγών της ομάδας μας για το έτος 2023, τα οποία θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Ψάθης, στα Πράσα και στο Χωριό.

 

Στις τρεις πρώτες κατηγορίες των Χορηγών, δηλαδή του Χρυσού Χορηγού, του Μέγα Χορηγού και του Χορηγού.

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

1)Την συνεχόμενη αναφορά του λογότυπου κάθε Χορηγού στην ιστοσελίδα μας (www.kimolistes.com) με την ένδειξη «Χρυσός Χορηγός» «Μέγας Χορηγός» ή «Χορηγός» μέχρι το τέλος του 2023.

2) Την διαρκή προβολή στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook τους μήνες από Μάιο έως Οκτώβριο των logo όλων των χορηγών ανά κατηγορία χορηγίας και με αλφαβητική σειρά σε κάθε επιμέρους μορφή χορηγίας σε συνολική φωτογραφική απεικόνιση ή σε video,

3) την διακεκριμένη προβολή στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook κατά το μήνα Απρίλιο των logo κάθε χορηγού ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένου του διαφημιστικού κειμένου που θα προτείνει η κάθε επιχείρησή.

4) Αποκλειστικά για τις υποπεριπτώσεις του Χρυσού Χορηγού και του Μέγα Χορηγού πριν από κάθε προβολή του Cine Καλησπερίτη, θα προβάλλεται  τόσο το εταιρικό βίντεο διάρκειας έως 45΄ δευτερόλεπτα, όσο και τα λογότυπα του Χρυσού Χορηγού & Μέγα Χορηγού  τουλάχιστον από μια φορά καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του θερινού σινεμά. Επιπλέον, εφόσον το επιθυμεί  αποκλειστικά ο Χρυσός Χορηγός και μας διαθέσει τη σημαία (flag) του λογοτύπου του, αυτή θα αναρτάται επίσης σε όλες τις προβολές του θερινού σινεμά για όλο το διάστημα της λειτουργίας του εντός του 2023.

5) Τα logo όλων των χορηγών, ήτοι Χρυσός, Μέγας και απλός Χορηγός, θα αναγράφονται ανά κατηγορία στα ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια προβολής (πανό) των χορηγών της ομάδας μας για το έτος 2023, τα οποία θα τοποθετηθούν στο λιμάνι της Ψάθης, στα Πράσα και στο Χωριό.

Απαραίτητο είναι να θυμόμαστε ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι Εθελοντική ομάδα Κιμώλου Α.Μ.Κ.Ε. – Κιμωλίστες και οι Χορηγοί κατηγοριών Α) Χρυσοί Χορηγοί Β) & Μέγα Χορηγοί & Γ) Χορηγοί, καθώς και οι Ε) Δωρητές υποχρεούνται να συνάψουν ιδιωτικά συμφωνητικά πριν την υλοποίηση των χορηγιών και των δωρεών. Όλα τα συμφωνητικά πρέπει να έχουν υπογραφεί μέχρι την 30η Απριλίου 2023 και μέχρι την 20η Ιουλίου 2023 πρέπει να έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Η μη υποβολή του συμφωνητικού στην σχετική πλατφόρμα του Taxis αποτελεί παράβαση και επιφέρει επιβολή προστίμου εφόσον υπερβούμε την καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης των προαναφερόμενων ιδιωτικών συμφωνητικών. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι για Δωρεές και χορηγίες σε χρήμα, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1000,00€ ανά ΑΦΜ, οφείλουμε εντός τετραμήνου από την ημερομηνία της δωρεάς ή χορηγίας σε χρήμα να αποδώσουμε τον σχετικό φόρο στην αρμόδια ΔΟΥ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός των ανωτέρω προθεσμιών είναι αδύνατον να εκπληρώσουμε τα ανταποδοτικά οφέλη.

Ειδικότερα:

1. Επειδή, η χορηγία αποτελεί οικονομική παροχή με αντάλλαγμα, που γίνεται προς πραγματοποίηση αυστηρά συγκεκριμένου έργου και μάλιστα έργου υπό την έννοια πραγματοποιήσεως συγκεκριμένης εκδήλωσης – φεστιβάλ, τις δαπάνες των οποίων τείνει να καλύψει η χορηγία,

2. Επειδή, η προβολή προϊόντων και υπηρεσιών τρίτων – χορηγών είτε σε χρήμα είτε σε είδος, αποτελεί παροχή υπηρεσίας που εμπίπτει στο πεδίο του ΦΠΑ που επιβαρύνει την ομάδα μας,

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου Α.Μ.Κ.Ε. είναι υποχρεωμένη να εκδώσει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (διαφημιστικών) προς όλους τους χορηγούς και να αποδώσει τον σχετικό ΦΠΑ, ο οποίος πληρώνεται από τους χορηγούς, στο Ελληνικό Κράτος μέσω του ιστότοπου της ΑΑΔΕ με συγκεκριμένη λογιστική διαδικασία.

 

Επιπρόσθετα 

Ανταποδίδουμε και στηρίζουμε με την σειρά μας τους Επαγγελματίες και ιδιοκτήτες Τουριστικών Καταλυμάτων οι οποίοι θα μεσολαβήσουν σε φίλους τους, που αγαπούν το νησί της Κιμώλου, να γνωρίσουν τον Cine Καλησπερίτη και τις δράσεις των Κιμωλιστών:

Όσοι φίλοι ενδιαφέρονται να κάνουν Δωρεές άνω των τριακοσίων (300)  Ευρώ (€) ή Χορηγίες άνω τον πεντακοσίων (500) Ευρώ (€) τότε αυτομάτως οι Επαγγελματίες ή οι ιδιοκτήτες Τουριστικών Καταλυμάτων, οι οποίοι μας έχουν φέρει σε επαφή θα κατατάσσονται στην κατηγορία του «ΧΟΡΗΓΟΥ».

Σε κάθε περίπτωση, όσοι επιθυμούν να προβούν σε δωρεές για τις ανάγκες της εθελοντικής ομάδας Κιμώλου “Κιμωλίστες”, μπορούν να το πράξουν καταθέτοντας όποιο πόσο επιθυμούν στον υπ’ αριθ. GR2201102920000029200244498 λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, δικαιούχος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΜΩΛΟΥ Α.Μ.Κ.Ε..

 

Σας ευχαριστούμε.

 

Με εκτίμηση,

 

Για την Εθελοντική Ομάδα- Κιμωλίστες (ΑΜΚΕ)

Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος

Φώτης Μαρινάκης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.