Τα μονοπάτια της Κιμώλου και εμείς!!!!!

0
78

Διαβάτη δεν υπάρχει δρόμος,

ο δρόμος γίνεται βαδίζοντας.

Βαδίζοντας γίνεται ο δρόμος

και γυρίζοντας το βλέμμα πίσω

φαίνεται το μονοπάτι…

Antonio Machado ((26 Ιουλίου 1875 – 22 Φεβρουαρίου 1939)

Τα μονοπάτια της Κιμώλου ήταν μονοπάτια μόχθου, τα περπάτησαν πόδια ανθρώπων που κουβαλούσαν τροφή για την οικογένειά τους, πόδια παιδιών που έτρεχαν να πάνε στο σχολείο. Τα μονοπάτια τα σκάλισαν στο βράχο τα τέσσερα πόδια των φορτωμένων γαιδάρων, που στωικά κουβαλούσαν το φορτίο τους.

Τα μονοπάτια του μόχθου, που ακόμα και σήμερα στριφογυρίζουν στις πλαγιές, έγιναν μονοπάτια αναψυχής. Μονοπάτια για περπάτημα, μονοπάτια για να μείνουμε μόνοι μας, μονοπάτια για να πάμε σε μια έρημη παραλία ή στην πιο ψηλή κορυφή.

Όταν τα περπατάς αν σιωπήσεις θα ακούσεις την φωνή του αγωγιάτη, θα ακούσεις την βαριά ανάσα του γαιδάρου. Αν κοιτάξεις χαμηλά θα δεις δίπλα στα πόδια σου με τα ορειβατικά παπούτσια και τα φθαρμένα παπούτσια του συνοδοιπόρου σου από τα παλιά χρόνια. Αν μισοκλείσεις τα μάτια σου θα δεις τα παιδιά, άλλα με παπούτσια και άλλα ξυπόλυτα να τρέχουν να πάνε στο σχολείο του τότε.

Τα μονοπάτια της Κιμώλου σε οδηγούν σε ταξίδια στο χρόνο, έτσι όπως είναι ανέγγιχτα και ήσυχα. Σε οδηγούν σε μέρη που πιστεύεις ότι δεν έχει πατήσει άλλο πόδι εδώ και δεκαετίες. Τα μονοπάτια της Κιμώλου έγιναν από πόδια που ακολουθούσαν την ανάγκη, από πόδια που ακολουθούν την επιθυμία της καρδιάς, την επιθυμία των ματιών. Σε ρυθμό μαρς τα πόδια τρέχουν να προλάβουν την καρδιά που ταξιδεύει ήδη μακρυά προσπαθώντας να φτάσει τον ορίζοντα, τρέχουν να προλάβουν την ματιά που ψάχνει μέσα στα ξερά φρύγανα να ανακαλύψει ένα μοναδικό λουλούδι.

Για όποιο λόγο και αν έγιναν, όσα χρόνια και αν πέρασαν, είναι εκεί να μας οδηγήσουν όπου η καρδιά μας επιθυμεί.

Αλλά… μιας και βαδίζοντας γίνεται ο δρόμος, ας τα βαδίσουμε, να τα καθαρίσουμε μια ακόμα φορά, έτσι ώστε γυρίζοντας το βλέμμα πίσω να φανεί το μονοπάτι…

Το Σαββατο 26 Ιανουαρίου , ξεκινάμε απ΄ το ταχυδρομείο στις 08.00 π.μ για να καθαρίσουμε το μονοπάτι από την περιοχή Αχλαδιές για την Μουτέλα.

Τηλ Συμμετοχής: 6944665646

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.