Ολοκλήρωση καθαρισμού παραλίων Θέρμα και Βρουλίδι

0
0

 

       Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία από την Εθελοντική Ομάδα Κιμωλίστες , Πρεσβευτής Sea Change Κίμωλος, ο καθαρισμός των παραλίων Βρουλίδι και Θέρμα στα πλαίσια του προγράμματος Sea Change Greek Islands που διοργανώνει το Athanasios C. Laskakridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.Oι παραλίες είναι στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, απομονωμένες και μη προσβάσιμες από δρόμο. Θέλουμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι  οι παραλίες αυτές καθαρίστηκαν και πέρσι ( είχαν συγκεντρωθεί 7 τσουβάλια του τόνου και 29 τσουβαλάκια με σκουπίδια στο Βρουλίδι και 7 τσουβαλάκια + 1 του τόνου στα Θέρμα).

Έγινε καθαρισμός των παραλίων από πάσης φύσεως ξένα ως προς την παραλία αντικείμενα που είχαν βγει από τη θάλασσα, όπως πλαστικά, φελιζόλ, ξύλα κλπ ενώ απομακρύνθηκαν και σπασμένα κλαδιά από τα αρμυρίκια που υπάρχουν.H  καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» στην παραλία Βρουλίδι ανέδειξε τα παρακάτω 4 βασικά απορρίμματα :

-506 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2.5 εκ,

-308 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι,

-160 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού και

-134 σακούλες και κομμάτια σακούλας.

Ενώ η καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» στην παραλία Θέρμα ανέδειξε τα παρακάτω 4 βασικά απορρίμματα:

-69 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού,

-45 κομμάτια πλαστικού άνω των 2.5 εκ,

-27 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι και

-17 νάιλον φύλλα.

Τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν ,μεταφέρθηκαν με θαλάσσια μέσο στο Λιμάνι της Κιμώλου, έτσι ώστε να μεταφερθούν στον κατάλληλο χώρο.

Επιλέγω να είμαι μέρος της λύσης. Είμαι η αλλαγή. Λέω όχι στα πλαστικά μίας χρήσης.

#Seachange #GreekIslands #NoPlastic #Aclcf

παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι
παραλία Θέρμα
παραλία Βρουλίδι
παραλία Βρουλίδι

 

παραλία Θέρμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.