Οι κινητές ιατρικές μονάδες από την Αναγέννησης & Πρόοδος στο νησί μας, την Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

0
139

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο πλαίσιο υλοποιήσης του Εθνικού προγράμματος Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ξανά στο νησί μας την Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.
Ήταν Δεκέμβριος 2015 όταν δύο υπερσύγχρονες Κινητές Ιατρικές Μονάδες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη 15η κατά σειρά αποστολή τους Κίμωλο, το νησί των Νοτιοδυτικών Κυκλάδων. Ένας ακόμη προορισμός της Αναγέννησης & Πρόοδος στην άγονη γραμμή.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Κίμωλο οι κάτοικοι του νησιού είχαν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν, πλήρη ιατρική φροντίδα υψηλής ποιότητας από το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Πολυκλινικής Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και άλλων συνεργατών, ενώ έλαβαν και πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, καθώς οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες περιέχουν ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα Ψηφιακού Μαστογράφου, ένα φορητό Μηχάνημα Ακτινογραφίας και ένα συγκρότημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας. Συνολικά, εξετάστηκαν 361 άτομα (72,2% του πληθυσμού), πραγματοποιήθηκαν 1.085 ραντεβού, ενώ υλοποιήθηκαν 954 παρακλινικές εξετάσεις (εργαστηριακές και απεικονιστικές).
Η αποστολή στην Κίμωλο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πενταετούς Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.