Οι Κιμωλίστες για το Αγροτικό Ιατρείο Κιμώλου

0
196

Η εθελοντική ομάδα της Κιμώλου “Κιμωλίστες” που ξεκίνησε το 2011, δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα της διατήρησης του υπέροχου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του νησιού μας, όσο και σε κείνους της αναβίωσης και διατήρησης της παράδοσης και της κοινωνικής προσφοράς.

Στα πλαίσια, λοιπόν, των δραστηριοτήτων μας χωρούν, εξίσου καλά, η συντήρηση των αγροτικών μονοπατιών, οι πεζοπορίες, οι εκδρομές, η εθελοντική αιμοδοσία, οι παραδοσιακοί χοροί, η συμμετοχή σε πολιτιστικά και θρησκευτικά δρώμενα και, πριν λίγες μέρες, η ιδέα μας να πούμε τα παλιά, παραδοσιακά κάλαντα (ξεχασμένα πια από τους νεότερους) σε όλο το Χωριό.

Έτσι, “τα είπαμε” στους συχωριανούς μας ανήμερα τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Καθώς εκείνοι ήταν πρόθυμοι να μας φιλέψουν, σκεφτήκαμε ό,τι χρήματα μας δώσουν, να τα αξιοποιήσουμε για ένα σκοπό που να μας αφορά όλους.

Έτσι προέκυψε η ιδέα να προσφερθούν για τις ανάγκες του Αγροτικού Ιατρείου.

Ευτυχώς για μας, ούτε το “Αγροτικό Ιατρείο πεθαίνει”, ούτε το “αναστήσαμε” με 2000 ευρώ. Επίσης ευτυχώς για μας, αυτό το Ιατρείο χτίστηκε και εξοπλίστηκε από τους Κιμωλιάτες της Αμερικής, της παροικίας και του νησιού σε εποχές που αλλού διεκδικούσαν κονδύλια για αντίστοιχα έργα.

Όλοι οι Κιμωλιάτες θεωρούμε το ιατρείο δικό μας “παιδί” και πάντα φροντίζουμε, τόσο με τις δικές μας εισφορές, όσο και πιέζοντας τις αρμόδιες κρατικές αρχές, να έχει ό,τι χρειάζεται.

 

Καλή και δημιουργική χρονιά

ευχόμαστε σε όλους.

ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ

Εθελοντική ομάδα Κιμώλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.