Μήλος. Πρωτομαγιά. Εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών 30/4 – 4/5

0
12

Μήλος. Πρωτομαγιά. Εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών, πεζοπορίες

 

Μήλος

 

 Μήλος. Πρωτομαγιά στο νησί της Αφροδίτης. Εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών, πεζοπορίες, πολιτιστικά δρώμενα κλπ.

 

Με πεζοπορίες και πολιτιστικά δρώμενα θα πλαισιωθεί ο καθημερινός τετράωρος εθελοντικός καθαρισμός μονοπατιών όπως αυτό που οδηγεί από τις «Πλατόραχες» στο «Κλέφτικο», τον πασίγνωστο όρμο αραξοβόλι των πειρατών τα παλιότερα χρόνια,με τα εντυπωσιακά χρώματα της θάλασσας ή στο μονοπάτι που διασχίζει την αρχαία πόλη της Μήλου, περνά από το «Κλίμα» με τα εντυπωσιακά πολύχρωμα «βαρκόσπιτα», από το αρχαίο Θέατρο. Καθημερινά, μετά το τέλος της δουλειάς, θα ακολουθούν διάφορες δραστηριότητες, πεζοπορίες, κολύμπι κλπ. όπως περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω και πολιτιστικά δρώμενα τα οποία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου αργότερα.

 

Τετάρτη. Συνάντηση το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά (η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα), απ’ όπου αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για τον Αδάμαντα της Μήλου. Άφιξη το βράδυ, και ταχτοποίηση σε καταλύματα όπου όλες οι διανυκτερεύσεις.

 

Πέμπτη: Μετά το εθελοντικό πρόγραμμα, συνάντηση στο μοναστήρι του Άη Γιάννη του Σιδεριανού, κοντά στο Κλέφτικο όπου θα οργανωθεί πρωτομαγιάτικο γλέντι με barbequeγια τους εθελοντές στον προαύλιο χώρο του Μοναστηριού. Επιστροφή στον Αδάμαντα το απόγευμα. Ξενάγηση στο Μεταλλευτικό Μουσείο της Μήλου  και περιήγηση στο γερμανικό υπόσκαφο πολεμικό καταφύγιο του Αδάμαντα, με τις δαιδαλώδεις στοές.

 

Παρασκευή: Μετά το εθελοντικό πρόγραμμα, μετακίνηση οδικώς στον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωπής όπου σύντομη περιήγηση. Πεζοπορία στην εντυπωσιακότερη ίσως διαδρομή του νησιού: Φυλακωπή – Παπαφράγκος – Πάχαινα – νησί Κοφτό – Μύτακας – Σαρακήνικο – Μαντράκια. (9 χλμ.) Ω.Π.: 3.30-4. Μια διαδρομή που εναλλάσσεται πάνω στο μοναδικό γεωφυσικό ανάγλυφο του νησιού, σε τόφφους, αμμώδεις παραλίες, μικρούς οικισμούς, ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, υπαίτιους για τους μοναδικής ομορφιάς όρμους στον Παπαφράγκο και το Σαρακίνικο. Από τα Μαντράκια επιστροφή οδικώς στον Αδάμαντα. Αν το επιτρέψει ο καιρός, προαιρετικό κολύμπι κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

 

Σάββατο: Μετά το εθελοντικό πρόγραμμα, επιλογή ανάμεσα σε: α) μετακίνηση οδικώς ως την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας (120μ.) και πεζοπορία μέχρι τον Προφήτη Ηλία (748μ.) την ψηλότερη κορυφή του νησιού για απόλαυση της θέας όλου του νησιού.  Ω.Π.: 3-3.30, Υ.Δ.: 628, Β.Δ.:1 στη συνέχεια μετακίνηση οδικώς από Αγ. Μαρίνα  στην περιοχή Αγ.Παντελεήμονα. για μια βόλτα στους μοναδικούς καταρράκτες  της Μήλου δίπλα σε αιωνόβια πλατάνια μέσα σε κατάφυτο φαράγγι ή β) περίπατος στην Πλάκα με τα γραφικά σοκάκια και το Κάστρο της. Μετά την επιστροφή όλων στον Αδάμαντα, επιβίβαση σε παλιό καϊκι και περίπλους του κόλπου του Αδάμαντα.

 

Κυριακή: Μετά το εθελοντικό πρόγραμμα, αποχαιρετιστήρια πεζοπορία όλων στην Αρχαία Μήλο: Το μονοπάτι αρχίζει από τα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, με διατηρημένο πλακόστρωτο κινείται ανάμεσα σε ελαιώνες – οικισμός Αρετή – Προφήτης Ηλίας – Κατακόμβες Μήλου – δίπλα στο σημείο που βρέθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου – Αρχαίο Θέατρο (αναστηλώνεται) –  στο παραθαλάσσιο χωριό Κλίμα με τα πολύχρωμα «σύρματα» (βαρκόσπιτα) και επιστροφή νωρίς στην Πλάκα. (4χλμ.) Ω.Π.:1.30.  Αποχαιρετιστήρια γιορτή για τους εθελοντές. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής το απόγευμα (η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα)και επιστροφή στον Πειραιά.

 

Οι καθαρισμοί των μονοπατιών και οι πεζοπορίες θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία της Εθελοντικής Ομάδας Μήλου.  Οι ακτοπλοϊκές και οδικές μετακινήσεις των εθελοντών, η διαμονή, μέρος της διατροφής και η οργάνωση των πολιτιστικών δρώμενων προς τιμήν των εθελοντών, είναι ευγενική προσφορά του επαγγελματιών του νησιού και του Δήμου Μήλου, για την ανάδειξη των πεζοπορικών διαδρομών πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του νησιού. Η πρόταση έγινε από το τουριστικό Γραφείο της Μήλου «Αθηνά» και την αποδέχτηκε το Δ.Σ. του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής θέλοντας να συμβάλλει στη διάσωση και ανάδειξη των μονοπατιών.  Σε περίπτωση συμμετοχής ικανοποιητικού αριθμού εθελοντών θα καθαριστούν και άλλα τμήματα διαδρομών. Ανώτατος αριθμός συμμετοχών τα 45 άτομα. Κόστος: μικρό συμβολικό ποσό για την  οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.

 

Συντονιστές: μέλη του Δ.Σ.

 

Έναρξη κρατήσεων: 15/3/2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.