Ολοκλήρωση καθαρισμού παραλίας «Βρουλίδι»

0
218

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος καθαρισμός για φέτος με επιτυχία από την Εθελοντική Ομάδα Κιμωλίστες (ΑΜΚΕ), Πρεσβευτή του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», στην παραλία «Βρουλίδι» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια του προγράμματος «Sea Change Greek Islands» που διοργανώνει το Athanasios C. Laskakridis Charitable Foundation, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Η παραλία είναι στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού, απομονωμένη, μη προσβάσιμη από δρόμο και είναι η πέμπτη παραλία κατά σειρά της οποίας τα σκουπίδια θα συλλεχθούν μόλις πραγματοποιηθεί και ο καθαρισμός στην παραλία Μερσινιά. Κατόπιν του κλαδέματος των αρμυρικιών και της αφαίρεσης ξερών κλαδιών ακολούθησε ο καθαρισμός της παραλίας από πάσης φύσεως ξένα ως προς την παραλία αντικείμενα που είχαν βγει από τη θάλασσα, όπως πλαστικά, φελιζόλ, ξύλα κλπ ενώ απομακρύνθηκαν και σπασμένα κλαδιά από τα αρμυρίκια που υπάρχουν.

H καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» στην παραλία Βρουλίδι ανέδειξε τα παρακάτω 4 βασικά απορρίμματα :

-464 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι,

-325 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2.5 εκ

-108 σακούλες και κομμάτια σακούλας και

-90 σχοινιά/σπάγκοι.

Επιλέγω να είμαι μέρος της λύσης. Είμαι η αλλαγή. Λέω όχι στα πλαστικά μίας χρήσης. #Seachange #GreekIslands #NoPlastic #Aclcf  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.