ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΙΜΩΛΟΥ 2018

0
289

 

 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νομός Κυκλάδων

Δήμος Κιμώλου

Δελτίο τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο προγραμματισμένος από το Δήμο Κιμώλου σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες», ο 2ος καθαρισμός μονοπατιών, που είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετήσει την πρόσβαση ιδιοκτητών αγροτεμαχίων και τις ανάγκες του αγώνα «Kimolos Trail», ο οποίος θα διεξαχθεί στο νησί μας στις 3 Ιουνίου 2018.

Η δράση φέτος πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο 7 ημερών, από τις 28/4 έως τις 4/5, ενώ απαιτήθηκε μια ομάδα να παραμείνει για μία ακόμη ημέρα. Συμμετείχαν, πέραν των διοργανωτών, 20 εθελοντές που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και παρά τις δυσμενώς θερμές καιρικές συνθήκες ορισμένων ημερών, προσέφεραν την εργασία τους για την επίτευξη του στόχου.

Καθαρίστηκαν τα μονοπάτια: α) προς το Μαυροδάσος, β) από τον Σκλάβο προς Σκιάδι και Μαυροσπήλια και γ) από τον Άγιο Ευστάθιο (Χωριό) προς Πέρρου,  Παναγία Χείμελη, ως το Αγιόκλημα και την παραλία του Κάστρου, συνολικού μήκους περίπου 17 χιλιομέτρων.

Έχοντας σχετική εμπειρία από την περσινή αντίστοιχη δράση, ελαχιστοποιήθηκαν οι οργανωτικές αστοχίες. Ουσιαστική και πολύτιμη ήταν η συνδρομή των χορηγών της δράσης καθ’ όλη την διάρκειά της, οι οποίοι για μια ακόμη χρονιά μας στήριξαν και κατέστησαν πραγματοποιήσιμο τον καθαρισμό των μονοπατιών.

Ειδικότερα ευχαριστούμε:

Η βοήθεια όλων σας ήταν καταλυτική και φέτος, για την επίτευξη του φετινού αποτελέσματος και προσβλέπουμε σε αντίστοιχη στήριξη σας, ομοειδών ή άλλων προσπαθειών μας στο μέλλον.

Ευχαριστούμε

Ο Δήμος Κιμώλου & οι «Κιμωλίστες»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.