ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ, «ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ»! (8-4-2017)

1
0

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ, «ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ»!

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, ανήμερα Του Λαζάρου, η Εθελοντική Ομάδα της Κιμώλου «Κιμωλίστες» αναβίωσε, μετά από πάρα πολλά χρόνια, το έθιμο «Κάλαντα του Λαζάρου» στην Κίμωλο!

Τραγουδήσαμε με τα παραδοσιακά Κιμωλιάτικα κάλαντα τον Λάζαρο (Πούσου Λάζαρε…), από σπίτι σε σπίτι στο Χωριό, και ταυτοχρόνως μοιράσαμε από ένα παραδοσιακό ζυμωμένο «Λαζαράκι» σε κάθε σπίτι.

Αρκετοί ήσαν οι κάτοικοι που συγκινήθηκαν και ευχαριστήθηκαν, καθώς ήλθαν στην μνήμη τους παλιές αναμνήσεις!

Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στον «Παραδοσιακό» φούρνο και στην Χρυσάνθη Μουράτου με τον σύζυγό της Παύλο Παλαιολόγο για την προθυμία τους στην ζήτησή μας να παρασκευάσουν τα «Λαζαράκια», τα οποία ήταν εκπληκτικά, και μας τα δώρισαν με ευχαρίστηση!

Επίσης πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στην κα Κατερίνα Αντιβάχη, η οποία με μεγάλη ευχαρίστηση και δημιουργικότητα, φιλοτέχνησε και στόλισε (αφιλοκερδώς), τους σταυρούς που χρησιμοποιήσαμε στα κάλαντα, ως ορίζει το έθιμο!

Ελπίζουμε να διατηρήσουμε το έθιμο στα επόμενα χρόνια που έρχονται!

Ελπίζουμε επίσης, οι νέοι να ευαισθητοποιηθούν και να διατηρήσουν τα έθιμα, διά της ενεργού συμμετοχής τους, αφ’ ενός δίνοντας ένα νόημα στην ζωή τους, αλλά και αφ’ ετέρου διαιωνίζοντας την Ελληνική Ιστορία και Παράδοση!

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της Κιμώλου, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτήν την αναβίωση και επίσης για το φιλοδώρημα αλλά και τα κεράσματα που μας πρόσφεραν.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μπράβο παιδιά! Η παραδόσεις μας και τά έθιμά μας είναι η συνέχεια τού πολιτισμού. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Ελπίζουμε οτι θα ξαναέρθουμα στο νησί και όχι μόνο γιά το Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.