Οι “Κιμωλίστες – Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου” έχουν τη διάθεση να συνδράμουν στα πλαίσια καλής γειτονίας

0
298

Ζούμε στην Κίμωλο εμείς και οι οικογένειές μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και τον νοιαζόμαστε. Αυτό ήταν που μας οδήγησε να κάνουμε την ομάδα “ Κιμωλίστες ” εθελοντική ομάδα Κιμώλου.
Σκοπός μας είναι, σε αρμονική συνεργασία πάντα με τον Δήμο Κιμώλου και με σεβασμό στην τοπική κοινωνία, να προάγουμε τον τόπο μας. Να συμμετέχουμε ενεργά στην εξέλιξή του και στην προβολή του, να γνωρίσουμε το νησί μας σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο, μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό, την πεζοπορία και την τέχνη του βιβλίου και του κινηματογράφου.
Κάναμε αρχή το 2013 καθαρίζοντας τα μονοπάτια της Κιμώλου ( εδώ το σωστό θα ήταν να αναφερθεί πως πρώτη φορά έγινε σε συνεργασία με τον ΕΠΟΣ Φυλής ).
Το 2017 κάναμε ανοιχτή πρόσκληση σε εθελοντές ορειβάτες και πεζοπόρους από συλλόγους όλης της Ελλάδας που είχαν εμπειρία και είχαν δουλέψει εθελοντικά σε καθαρισμό μονοπατιών. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη.
Ανοίξαμε μονοπάτια που ήταν από χρόνια κλειστά γιατί πια δεν χρησιμοποιούνταν, χαράξαμε και ανοίξαμε νέα μονοπάτια, όπως της Κονσολίνας και στο Παλαιόκαστρο, ετοιμάσαμε την διαδρομή για τον αγώνα τρεξίματος Kimolos Trail, και ξανακαθαρίσαμε μονοπάτια γιατί θέλουν και συντήρηση.
Τώρα πλέον έχουμε δυναμικά ξεκινήσει και τον καθαρισμό των παραλιών του νησιού μας με πολύ καλά αποτελέσματα, στα πλαίσια του προγράμματος Sea Change Greek Islands που διοργανώνει το Athanasios C. Laskakridis Charitable Foundation με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.
Tην πολύτιμη αυτή εμπειρία μας θέλουμε τώρα και έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε και με άλλα νησιά, στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της ανταλλαγής απόψεων και της υποστήριξης μεταξύ μας.
Ανοιγόμαστε σε μια ουσιαστική επικοινωνία και αλληλοβοήθεια σε συνεργασία με εθελοντικές δράσεις και συλλόγους άλλων νησιών και με τους Δήμους αυτών, αν το το επιθυμούν και οι κατά τόπους δημοτικές αρχές.
Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε μέσα από την εμπειρία μας και με την ενεργή παρουσία μας σε δράσεις που θα γίνουν έως και το Μάιο του 2020, με τη συμμετοχή των ενεργών εθελοντών από όλη την Ελλάδα, που έχουν δουλέψει μαζί μας και είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.
Στα πλαίσια αυτά η κάλυψη της μετακίνησης των εθελοντών, και πιο συγκεκριμένα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την Κίμωλο και από τον Πειραιά στο εκάστοτε νησί, καθώς και η διαμονή τους σε όποιο νησί επωφεληθεί από την εθελοντική τους εργασία κρίνεται χρήσιμη.

Για επικοινωνία με τους Κιμωλίστες: kimolistes@outlook.com ή τηλεφωνικά στο 6944665646 για περισσότερες πληροφορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.