Δεύτερος Καθαρισμός Παραλίας Βρουλίδι

0
256

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες»,Πρεσβευτής #SeaChange Κίμωλος, πραγματοποίησε έναν ακόμα καθαρισμό στην παραλία Βρουλίδι στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», που διοργανώνει το AthanasiosC. LaskaridisCharitableFoundation, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης. Η παραλία είναι στην Β.Δ. πλευρά του νησιού, απομονωμένη και μη προσβάσιμη από δρόμο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος καθαρισμός, είχε προηγηθεί ένας ακόμα στις 10 Φεβρουαρίου). Στον σημερινό καθαρισμό μαζεύτηκαν κυρίως μικροαντικείμενα (μικρά κομμάτια πλαστικού, καπάκια μπουκαλιών, κομμάτια σκοινιών και διχτυών), ενώ δεν έλλειψαν και οι εκπλήξεις όπως μπουκάλια, παπούτσια και τελάρα θαμμένα στην άμμο ή στα φύκια της παραλίας. Ταυτόχρονα έγινε καθαρισμός της Παραλίας από καλάμια και ξύλα που είχε φέρει η θάλασσα. Τέλος έγινε καθαρισμός των δέντρων (Αλμυρίκια) της Παραλίας, όπου κόπηκαν και απομακρύνθηκαν νεκρά και σπασμένα κλαδιά, έτσι ώστε να βοηθηθούν τα δέντρα για να έχουν σωστή ανάπτυξη. Θα χρειαστεί ένας ακόμα καθαρισμός της παραλίας, γιατί υπάρχουν ακόμα κάποια μικροαντικείμενα.

Τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί και θα συγκεντρωθούν στον επόμενο καθαρισμό, θα μεταφερθούν με θαλάσσια μέσα στο Λιμάνι της Κιμώλου, έτσι ώστε να μεταφερθούν στον κατάλληλο χώρο.

Οι Κιμωλίστες τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν την ημερομηνία του επόμενου καθαρισμού και θα χαρούν πολύ με την συμμετοχή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.