ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΑΚΙΕΣ – ΡΟΥΠΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΟΡΜΟΣ ΣΟΥΦΙ (7)

ΧΩΡΙΟ – ΚΟΡΑΚΙΕΣ – ΡΟΥΠΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΟΡΜΟΣ ΣΟΥΦΙ

 

 

Τοποθέτηση διαδρομής στο χάρτη και υψομετρική παράσταση διαδρομής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μήκος διαδρομής:περίπου 4,7χλμ.

Ώρες πορείας:περίπου 2:00

Βαθμός Δυσκολίας: εύκολο

Υψόμετρο αρχής: 95 μ.

Μέγιστο υψόμετρο:περίπου 200 μ.

Υψόμετρο τέλους:0 μ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διαδρομή ξεκινά από το Χωριό, στρίβει δεξιά και κατηφορικά λίγο μετά από το εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου, ακολουθείτε το πολύ καλά διατηρημένο καλντερίμι που περνάει από καλλιεργημένους ελαιώνες σε αναβαθμίδες και με όμορφες ξερολιθιές και δεν έχει σήμανση. Σε λίγο δεξιά σας βλέπετε ένα πέτρινο γεφύρι εξαιρετικής τεχνικής και εσείς συνεχίζετε στο καλντερίμι το οποίο σε λίγο ενώνεται με χωματόδρομο και με διασταυρώση.

Φωτογραφία :Νίκος Ψίλλης

Φωτογραφία: Νίκος Ψίλλης

Φωτογραφία: Νίκος Ψίλλης

Στην πρώτη διακλάδωση στρίβετε αριστερά,

Το μονοπάτι (φίδωτο) συνεχίζει αριστερά πριν το γεφύρι.Ο δρόμος από το γεφύρι οδηγεί στα Πράσα.

Φωτογραφία :Νίκος Ψίλλης

Φωτογραφία :Νίκος Ψίλλης

Φωτογραφία: Νίκος Ψίλλης

στη δεύτερη συνεχίζουμε ευθεία , στην τρίτη στρίβετε αριστερά και ενώ ο χωματόδρομος συνεχίζεται, εσείς τον εγκαταλείπετε στη θέση Κορακιές όπου ανηφορίζετε σε τμήμα καλντεριμιού. Ανηφορίζετε αυτό το καλντερίμι μέχρι να συναντήσετε 2-3 πέτρινα χαλάσματα και ξανά χωματόδρομο στη θέση Ρούπας.

Από εκεί, ακολουθείτε δεξιά το φαρδύ χωματόδρομο με τη μεγάλη απότομη κλίση. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει η Παναγιά η Μοναστηριώτισσα.

Μοναστήρια

Κατεβαίνετε στη μεγάλη βορινή και αμμώδη παραλία Μοναστήρια και μπορείτε να κολυμπήσετε ή να συνεχίσετε την πεζοπορία μέχρι το άλλο άκρο της όπου από την άκρη του βράχου θα βρείτε τη σήμανση αριθμός 4 για  το μονοπάτι προς τον όρμο Σούφι.

Μοναστήρια

Μπορείτε να συνεχίσετε ως τα βράχια που υψώνονται στην αριστερή άκρη της ακτής και ακολουθώντας τη σήμανση επάνω στα βράχια θα φτάσετε σε 15’ στον πολύ καλά προφυλαγμένο από όλους τους ανέμους όρμο Σούφι.

Σούφι