Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την αναβίωση του εθίμου της κούνιας

0
276

Η Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες», ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κιμώλου και ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Δήμο Κιμώλου για την ουσιαστική συνεισφορά του καθώς και όλους όσους επώνυμα και ανώνυμα συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην αναβίωση του εθίμου της κούνιας.
Τον κ. Αποστόλη Βεντούρη, ιδιοκτήτη του χώρου που στήθηκε η κούνια.
Τον κ.Γιώργο Μαρινάκη(Γιωργάκης), κ.Νικόλαο Αντιβάχη(Μηχανικός) και τον κ. Ηλία Βεντούρη(Κιαγιά) που με τις πολύτιμες γνώσεις τους και την προσωπική τους εργασία βοήθησαν στην κατασκευή της κούνιας.
Τον κ. Γιώργο Πετράκη, κάτοικο της περιοχής, για την πολύτιμη ανοχή και βοήθειά του.
Τον κ. Θεόδωρο Μουστάκα(Κοτοπουλιέρη) για την παραχώρηση των καθισμάτων.
Τον κ. Σταύρο Βεντούρη
Τον κ. Ανδρέα Χαλκιόπουλο για την βιντεοσκόπηση του Εθίμου.
Τον κ. Γιώργο Βεντούρη(Καραουλάκης) για τον ηλεκτρολογικό-ηχητικό εξοπλισμό και υποστήριξη.

Το έθιμο της κούνιας -Κίμωλος 2015ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΎΝΙΑΣ -ΚΙΜΩΛΟΣ 2015

Τους δύο μεγάλους ανώνυμους χορηγούς που έδωσαν τα χρήματα να αγοραστούν τα φαγητά και το κρασί.
Τους οργανοπαίχτες, με αλφαβητική σειρά, Μανώλη-Γιάννη Βεντούρη, Αφροδίτη Βορδώνη, Ευάγγελο Βορδώνη, Ευθύμιο Γαλανό, Σπύρο Κοντολούρη, Φραγκούλη Λογοθέτη, Κώστα Πρεζάνη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Άννα Ράμφου, Μαρία Λογοθέτη, Αργυρώ Βαμβακάρη, Ιωάννα Βεντούρη, Κατερίνα Βαμβακάρη, Μαρίνα Μουστάκα, Ζαμπέτα Βενιού, και τον Γιώργο Ράμφο, οι οποίοι τραγουδώντας τα παραδοσιακά τραγούδια της κούνιας συνέβαλαν καταλυτικά, για μία ακόμα φορά, στην αναβίωση του εθίμου, βοηθώντας έτσι στην διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Τελειώνοντας όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και συμμετείχε ενεργά σε όλη αυτή την προσπάθεια δείχνοντας το πόσο σημαντικό θεωρεί το πολιτιστικό στοιχείο του τόπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.